Jak zrobić chleb samo ziarno?




Bardzo lubię ciemne pieczywo. A chleb samo ziarno to mój chleb idealny. Nie ma mąki, jest bardzo sycący i zdrowy. Można go dostać w niewielu piekarniach. Do dzisiaj najbardziej smakował mi ten, który kupowała mi Teściowa na Mazurach. Dziś to się zmieniło. Zrobiłam swój własny ziarniak i jest to najłatwiejszy i najlepszy chleb jaki do tej pory robiłam. Każdy może go błyskawicznie zrobić w domu . A oto sekret:













5 komentarzy:

  1. My robimy wersje bez jaj, bo nam szkodzą. Tez pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy5/10/14

    Ja tez, u mnie mega jajeczna i pszenna alergia...

    OdpowiedzUsuń
  3. Kupowałam ostatnio taki chleb w piekarni, ale sama nie robiłam, muszę koniecznie spróbować :)

    OdpowiedzUsuń